Почистване на филтър на пералнята

Почистване на филтър на пералняПочистване на филтър на пералнята? Можем ли да се справим и кога трябва да се откажем?

Почистване филтър на пералнята в много от случаите е детска игра, разбира се има и такива в който по-добре е да не сте се захващали, защото проблема става по-голям. Когато пералнята спре да източва вода първото и най-важното което можете да направите е да почистите филтъра.

Как се отваря филтъра на пералнята?

Най-добрият и лесен начин е като повдигнете леко предният край на машината и поставите плитък и широк съд под филтъра за да съберете водата. Голяма част от пералните имат капаци преди самите филтри, които трябва да отстраните за да достигнете до самия филтър, най-често те се намират в долния десен ъгъл на машината. След като сте повдигнали пералнята и сте я подпрели, сложили сте плитък съд идва момента да развиете и филтъра.

ВНИМАНИЕ!!!

Почистване на филтър на пералня (1)Не развивайте филтъра до край, защото водата останала при пране ще започне да се източва неконтролируемо и няма да можете да я спрете.

Кога да се откажем от почистване на филтъра на пералната машина?

Голяма част от съвременните перални разполагат с филтри за задържане на предмети които не трябва да са в пералнята. Ако при развъртането на филтъра той се развърти малко и спре не продължавайте да въртите с по-голяма сила защото ще счупили филтърната касета. В този случай се обадете (контакти) и ние ще изпратим техник да ремонтира пералнята Ви!

Колко често да почиствате филтъра на пералнята? Вижте продължението ТУК!


 СТРАНИЦИ