Почистване на филтъра на пералнята

Почистване на филтъра на пералнята в много от случаите е детска игра, разбира се има и такива в който по-добре е да не сте се захващали, защото проблема става по-голям. Когато пералнята спре да източва вода първото и най-важното което можете да направите е да почистите филтъра.

Почистване на филтър на пералня

Как се отваря филтъра на пералнята?

Най-добрият и лесен начин е като повдигнете леко предният край на машината и поставите плитък и широк съд под филтъра за да съберете водата. Голяма част от пералните имат капаци преди самите филтри, които трябва да отстраните за да достигнете до самия филтър, най-често те се намират в долния десен ъгъл на машината. След като сте повдигнали пералнята и сте я подпрели, сложили сте плитък съд идва момента да развиете и филтъра.

ВНИМАНИЕ!!!

Почистване на филтър на пералня (1)

Не развивайте филтъра до край, защото водата останала при пране ще започне да се източва неконтролируемо и няма да можете да я спрете.

Кога да се откажем от почистване на филтъра на пералната машина?

Голяма част от съвременните перални разполагат с филтри за задържане на предмети които не трябва да са в пералнята. Ако при развъртането на филтъра той се развърти малко и спре не продължавайте да въртите с по-голяма сила защото ще счупили филтърната касета. В този случай се обадете и ние ще изпратим техник да ремонтира пералнята Ви! Можете също да ни изпращате снимки и видео на сртаницата ни  FACEBOOK

Колко често да почиствате филтъра на пералнята? 

Всичко зависи от Вас и от начина по който проверявате джобовете на дрехите който перете, но за всеки случай поглеждайте какво се случва във филтъра един път месечно. В интерес на истината виновен за предметите попадащи във филтъра на пералнята е гуменият маншон на челото на пералнята машина. След определено време маншона остарява и разстоянието между него и казана се увеличава с което се увеличават и броят на предметите които могат да преминат през това разстояние. Ако забележите такова нещо изпреварете събитията и не допускайте пералнята да спре с вода точно когато е най-необходима.

Обадете ни се и ние ще поправим нещата!