монтиране пералняКакви инструменти са необходими за монтиране пералня?

Новите перални,  закупени от магазин са снабдени с всичко необходимо за монтиране. Нещата не седят така при пералните втора употреба и проблемите започват още при транспорт. При монтиране пералня са Ви необходими : клещи тип гарги, раздвижен ключ и свински опашки.

Какво ни е необходимо при монтиране пералня?

Ако до преди това е имало пералня на мястото на което искате да монтирате новата си пералня, нямате никакъв проблем, защото има изградена канализация и чиста вода. Необходимо е да имате и нов маркуч за чиста вода. Закупува се от железария (има го и в най малките квартални железарии).

монтиране пералня (1)Стъпки при монтиране пералня!

1. Спрете водата и тока към старата пералня!

2. Развъртете маркуча за чистата вода от старата пералня!

3. Извадете внимателно маркуча за мръсната вода (дебел сив маркуч – гофриран) от канала за мръсната вода!

4. След като сте махнали старата пералня може да докарате новата! Тук идва ред да се споменат прословутите транспортни болтове, които всеки забравя да махне и пералнята сама тръгва да простира при центрофуга.

5. МАХНЕТЕ ТРАНСПОРТНИТЕ БОЛТОВЕ!!! Ако не виждате такива вижте в ръководството за експлоатация на електроуреда, ако пералнята е втора употреба тя най-вероятно няма такива транспортни болтове. Тези болтове предпазват вътрешността на пералнята при транспортиране. При траспортиране на електроуред (пералня) без транспортните болтове рискът от счупване на пералнята е голям.

6. Свържете маркуча за мръсната вода!

7. Свържете маркуча за чистата вода! Не стягайте прекалено силно, особено ако маркуча и пералнята са нови !

8. Идва и ред на така наречената нивелация.

Ако пералнята са намира на подова настилка която няма наклон не Ви е необходим нивелир. Ако е в баня или на тераса нивелира ще Ви е необходим. Развивайте крачетата докато закарате мехурчето в средата измервайки двата диагонала.

Ако не можете да се справите сами с монтиране на пералнята ви, обадете ни се и ние ще го направим вместо Вас !