Монтиране на пералня продължение.

Ако пералнята са намира на подова настилка която няма наклон не Ви е необходим нивелир. Ако е в баня или на тераса нивелира ще Ви е необходим. Развивайте крачетата докато закарате мехурчето в средата измервайки двата диагонала.

9. Фина настройка! Не бързайте да стягате стоп гайките на крачетата. Сложете дрехи в пералнята и пуснете бърза центрофуга. Продължете да развивате и завивате предните две крачета на машината до пълното и обезшумяване. Вече можете да затегнете и стоп гайките.

Приятно ПРАНЕ !!! Екипа на ВН Сервиз.

Ако сами не можете да се справите с монтиране пералня, обадете ни се и ние ще го направим вместо Вас ! (контакти)

 


 СТРАНИЦИ

Почистване на филтъра на пералнята 2

Всичко зависи от Вас и от начина по който проверявате джобовете на дрехите който перете, но за всеки случай поглеждайте какво се случва във филтъра един път месечно. В интерес на истината виновен за предметите попадащи във филтъра на пералнята е гуменият маншон на челото на пералнята машина. След определено време маншона остарява и разстоянието между нея и казана се увеличава с което се увеличават и броят на предметите които могат да преминат през това разстояние. Ако забележите такова нещо изпреварете събитията и не допускайте пералнята да спре с вода точно когато е най-необходима. Обадете ни се и ние ще поправим нещата. Сервизът ни извършва ремонт на перални, ремонт на миялни, ремонт на сушилни, ремонт на бойлери и ремонт на печки и котлони.

 


 СТРАНИЦИ

Почистване на филтър на пералнята

Почистване на филтър на пералняПочистване на филтър на пералнята? Можем ли да се справим и кога трябва да се откажем?

Почистване филтър на пералнята в много от случаите е детска игра, разбира се има и такива в който по-добре е да не сте се захващали, защото проблема става по-голям. Когато пералнята спре да източва вода първото и най-важното което можете да направите е да почистите филтъра.

Как се отваря филтъра на пералнята?

Най-добрият и лесен начин е като повдигнете леко предният край на машината и поставите плитък и широк съд под филтъра за да съберете водата. Голяма част от пералните имат капаци преди самите филтри, които трябва да отстраните за да достигнете до самия филтър, най-често те се намират в долния десен ъгъл на машината. След като сте повдигнали пералнята и сте я подпрели, сложили сте плитък съд идва момента да развиете и филтъра.

ВНИМАНИЕ!!!

Почистване на филтър на пералня (1)Не развивайте филтъра до край, защото водата останала при пране ще започне да се източва неконтролируемо и няма да можете да я спрете.

Кога да се откажем от почистване на филтъра на пералната машина?

Голяма част от съвременните перални разполагат с филтри за задържане на предмети които не трябва да са в пералнята. Ако при развъртането на филтъра той се развърти малко и спре не продължавайте да въртите с по-голяма сила защото ще счупили филтърната касета. В този случай се обадете (контакти) и ние ще изпратим техник да ремонтира пералнята Ви!

Колко често да почиствате филтъра на пералнята? Вижте продължението ТУК!


 СТРАНИЦИ

Монтиране пералня. Съвети за монтиране пералня. Как се свързва пералня?

монтиране пералняКакви инструменти са необходими за монтиране пералня?

Новите перални,  закупени от магазин са снабдени с всичко необходимо за монтиране. Нещата не седят така при пералните втора употреба и проблемите започват още при транспорт. При монтиране пералня са Ви необходими : клещи тип гарги, раздвижен ключ и свински опашки.

Какво ни е необходимо при монтиране пералня?

Ако до преди това е имало пералня на мястото на което искате да монтирате новата си пералня, нямате никакъв проблем, защото има изградена канализация и чиста вода. Необходимо е да имате и нов маркуч за чиста вода. Закупува се от железария (има го и в най малките квартални железарии).

 

монтиране пералня (1)Стъпки при монтиране пералня!

1. Спрете водата и тока към старата пералня!

2. Развъртете маркуча за чистата вода от старата пералня!

3. Извадете внимателно маркуча за мръсната вода (дебел сив маркуч – гофриран) от канала за мръсната вода!

4. След като сте махнали старата пералня може да докарате новата! Тук идва ред да се споменат прословутите транспортни болтове, които всеки забравя да махне и пералнята сама тръгва да простира при центрофуга.

5. МАХНЕТЕ ТРАНСПОРТНИТЕ БОЛТОВЕ!!! Ако не виждате такива вижте в ръководството за експлоатация на електроуреда, ако пералнята е втора употреба тя най-вероятно няма такива транспортни болтове. Тези болтове предпазват вътрешността на пералнята при транспортиране. При траспортиране на електроуред (пералня) без транспортните болтове рискът от счупване на пералнята е голям.

6. Свържете маркуча за мръсната вода!

7. Свържете маркуча за чистата вода! Не стягайте прекалено силно, особено ако маркуча и пералнята са нови !

8. Идва и ред на така наречената нивелация. Прочетете още>


 СТРАНИЦИ